Link Lideri Altun’un İspanyol basınındaki sözleri
Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun, Türkiye’nin Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken bölgede oyun kurucu ve lider ülke haline geldiğini belirterek, şöyle konuştu: “Türkiye, küresel ve bölgesel sorunları çözmek için kamu diplomasisi gibi modern devletlerarası etkileşim araçlarının yanı sıra insani ve diplomatik kanalları da etkin bir şekilde kullanıyor.” dedi.
Altun, İspanya merkezli siyasi dergi Atalayar’da yayımlandı. “BM’nin Başarısız Olduğu Yerlere Erdoğan Türkiyesi Çözüm Sunuyor”başlıklı yazısında Türkiye’nin bölgesel konulardaki rolüne ve Birleşmiş Milletler (BM) mekanizmasında ihtiyaç duyulan reforma dikkat çekti.
Yazıda, 20. yüzyılın başında benzeri görülmemiş bir istiklal savaşıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünün kutlandığını belirten Altun, bu savaş sonucunda Cumhuriyetin milli egemenlik üzerine kurulduğunu vurguladı. Bağımsızlık milletin azim ve kararlılığıyla kazanılmıştır.
Altun, Türkiye’nin son yüzyılda istikrarsızlık ve çatışmaların yoğun şekilde hissedildiği yakın coğrafyasında birlik ve beraberlik içerisinde ayakta kalmasının, ülkenin gücünü ve potansiyelini ortaya koyduğunu vurguladı. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde küllerinden yeniden doğan Cumhuriyet, Türk milleti ve devletinin çağdaş çağın gereklerine uygun olarak yükselişi, dirilişi ve inşası olan yüce hedeflerine doğru istikrarlı bir şekilde ilerlemektedir.”değerlendirmesini yaptı.
Türkiye’nin modernleşme hedefinin bir dizi siyasi, ekonomik ve hukuki değişiklik ve dönüşüm gerektirdiğini kaydeden Altun, zaman zaman iç ve dış güçlerle bu hedefler raydan çıkarılmaya çalışılsa da bu hedeflere ulaşma konusunda tutarlı bir irade ve arzunun bulunduğunu ifade etti. Bir asırdır müdahale ediliyor.
– “Milletin iradesi”
Türkiye’de demokratik ve hukuki kurum ve standartların düzeyi yükseltilirken, bir yandan da ekonomik ve sosyal kalkınma hamlelerinin başlatıldığını vurgulayan Altun, şu ifadeleri kullandı:
“Millet egemenliğinin tam olarak ortaya çıkmasının önünde zaman zaman devreye sokulan vesayet mekanizmaları, milletin iradesini hem sandıkta hem de sokakta ortaya koymasıyla aşılmıştır. Müdahalelere milletin tepkisi İlk fırsatta sandıkta iradelerini gasp etmeyi amaçlayanlar ve 15 Temmuz’da ortaya koydukları duruş kendilerinin “Onun iradesinin en önemli göstergesi oldular.”
Halkın iradesine güvenmenin çağdaş bir Cumhuriyet kurmanın gerekli ancak yeterli koşulu olmadığını belirten Altun, Türkiye’nin ekonomik, hukuki ve demokratik standartlarda çağa ayak uydurması gerektiğinin altını çizdi.
Altun, yüksek yargıçların gözetiminde yapılan ve halkın büyük desteğini alan adil, şeffaf seçimlerin Türkiye’nin demokratikleşme standardının değerli bir göstergesi olduğuna dikkat çekerek, demokratik katılımın ve sandık iradesine saygının daha da derinleştiğine dikkat çekti. Zamanla Türkiye’ye kök saldı.
Cumhuriyetin ikinci yüzyılında altyapı yatırımlarını, siyasi ve hukuki kültür ve normlarını tamamlamış müreffeh bir Türkiye’nin inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Altun, şöyle devam etti:
“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği altyapı atılımları, müreffeh bir Türkiye’nin temel taşları haline geldi. Yerel düzeydeki altyapı yatırımlarının en değerli sonucu, toplumsal refahın artmasıdır. Öte yandan bu yatırımlar sayesinde Türkiye de stratejik konumunun potansiyelinden yararlanabilecektir.”
Altun, tedarik zincirleri başta olmak üzere uluslararası ticaret ve üretim merkezlerinin hızla değişip dönüştüğü bir dünyada, Türkiye’nin stratejik jeopolitik konumunun tüm dünyadan daha fazla ilgi gördüğünü vurguladı.
– “Türkiye, bölgesinin oyun kurucu ve lider ülkesidir”
Altyapısı gelişmiş, güçlü bir Türkiye’nin bölgesinde daha fazla söz sahibi olacağını vurgulayan Altun, şöyle konuştu:
“Türkiye, son yıllarda yaptığı atılımlarla uluslararası dengelerde saygınlık kazanıyor ve başta Orta Doğu ve Kafkaslar olmak üzere bölgesel meselelerde oyun kurucu rolünü başarıyla yerine getiriyor. Son dönemde İsrail-Filistin çatışması da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğini ve sorunun insani boyutunu vurgulayan Erdoğan, “Analiz odaklı siyasi duruş bunun göstergesidir. Ukrayna, Karabağ ve diğer bölgesel sorunların açıkça gösterdiği gibi, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken Türkiye, bölgesinde oyun kurucu ve lider ülke haline geldi.”
Altun, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi gibi uluslararası kuruluşların küresel sorunları çözmekte yetersiz kaldığını, hatta bu sorunları derinleştirdiğini vurgulayarak, uluslararası örgütlerin küresel gelişmelerin ışığında yeni istikrarlar dikkate alınarak kurulması gerektiğinin açık olduğunu ifade etti. yeni yüzyıl ve yeni dönem.
Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünya Beşten Büyüktür” sloganı doğrultusunda çok boyutlu ve çok aktörlü yeni uluslararası konjonktüre hazırlandığını belirten Altun, “Türkiye, kamu diplomasisi gibi modern devletlerarası etkileşimi kullanıyor. küresel ve bölgesel sorunları çözmek için insani ve diplomatik kanalların yanı sıra.” “Ayrıca araçlarını etkili bir şekilde kullanıyor.” değerlendirmesini yaptı.